Používa službu Blogger.

Pizzové slimáky.

by - pondelok, júla 11, 2016

Leto je v plnom prúde a s ním aj spojené rôzne výlety, festivaly, pikniky, kúpaliská, skrátka viac pohybu vonku ako doma. K tomu neodmysliteľne patrí desiata, niečo pod zub, nech neumrieme od hladu. A čo je lepšie ako doma urobené jedlo? Nič! Preto vždy keď niekam idem, napečiem niečo aj pre ostatných nech jeme kvalitné jedlo.

Ja som sa vybrala smer Trenčín-Pohoda s plnou taškou pizzových slimákov. Len sa po nich zaprášilo a dobre tak, lebo v takých teplách sa mohli pokaziť. Tak nech pôjdete hocikam, určite si nezabudnite zabaliť týchto ulitníkov so sebou a ponúknuť aj ostatných. Síce sú najlepšie teplé, priamo z plechu, ale ani vychladnuté nie sú na škodu. 




Suroviny:

  • 1 kg hladkej múky 
  • 1/2 l mlieka 
  • 1 ks kvasnice 
  • malá lyžička soli 
  • 1/2 dcl oleja
  • margarín
  • kečup, pizza korenie, šunka, syr
  • ľubovoľne: kukurica, olivy, šampiňóny, ...

Z mlieka, kvasníc a štipky cukru si spravíme klasický kvások. Ostatné suroviny dáme do misky spolu s vykysnutým kváskom a vymiešame tuhé cesto. Necháme vykysnúť. Rozvaľkáme a nastrúhame 1/2 aj celý margarín a preložíme ako lístkové cesto. Rozdelíme na 4 časti. Každú časť zvlášť rozvaľkáme na tenko a potrieme kečupom. Posypeme pizza korením, naukladáme šunku a postrúhaný syr. Môžte pridať podľa chuti kukuricu, olivy, šampiňóny ale počítajte s tým, že vám to môže vypadávať. Takto naplnený plát zvinieme do rolky a nakrájame približne jeden centimeter hrubé slimáky. Uložíme na plech a potrieme vajíčkom. Pečieme v trúbe na 180 stupňoch približne 15 až 20 minút. Necháme vychladnúť aj keď teplé sú naj naj. 





Pomocník môj chlpatý.


You May Also Like

0 komentárov